tryck_heddan_skylt

Hundfrisörutbildning


Det är idag brist på yrkesutbildade hundfrisörer. Vill du arbeta med hundar så kan det här vara utbildningen för dig. Det är ett härligt yrke där du kombinerar ett hantverk med konstnärligt skapande och omsorg om hundens välfärd. Du skall också vara medveten om att det är ett fysiskt krävande yrke speciellt för rygg, axlar och händer.
Det är ett hantverk som kräver mycket träning och praktik. På varje block kommer du att få jobba med att bada, föna och klippa eller trimma hundar. För att du skall bli en duktig hundfrisör så kommer du att få fortsätta din praktik hemma med 36 praktikhundar.
Efter godkänd utbildning kommer du att kunna erbjuda vardagsklippning och trimning för de flesta raser och pälstyper.
Delar av innehållet:
·        Bad
·        Fönteknik
·        Kloklipp
·        Tovutredning
·        Klippning
·        Nedrakning
·        Detaljklippning
·        Trimning
·        Underhåll av verktygen
·        Raskunskap
·        Kunskap om stress, rädsla, aggression hos hund
·        Kundbemötande
·        Mm
För att bli godkänd krävs 100% närvaro, godkänt teoretiskt prov, praktiskt prov och att redovisat 36 projekthundar.
Lärare Isabelle Åhs
Isabelle jobbar på Heddans Hundcenter och har en gedigen utbildning inom hund, hundfrisör, instruktör, hundpsykolog, tävlingslydnadsinstruktör, personspårsinstruktör, specialsöksinstruktör mm.
Isabelle har jobbat som hundfrisör sedan 2012.

Max 4 deltagare

Datum 29-30/3, 26-27/4, 31/5-1/6, 30-31/8, 27-28/9, 1-2/11, 13-14/12,       10-11/1 (2022), 7-8/2, 21-22/3
 
Pris 28 300 kr inklusive moms plus anmälningsavgift 1000 kr.
Betalningen sker via två fakturor (som kommer i separat mail). Första fakturan är en anmälningsavgift på 1000 kr, som betalas inom 14 dagar. Andra faktura är resterande utbildningsavgift på 28 300 kr och ska betalas senast en månad innan utbildningsstart.
 
Under utbildningsdagarna på Heddans Hundcenter så har du som deltagare tillgång till trimbord, fön, schampo, balsam. Du behöver innan utbildningens start inhandla ett startkit på verktyg för att du skall kunna klippa och trimma hundar. Startkitet ligger på en kostnad på ca 5 500kr. Du får en lista av oss så du kan köpa in verktygen eller så kan vi göra inköpet och du får det på utbildningens första dag.

För dig som kommer långväga ifrån finns det möjlighet till boende på Heddans Hundcenter. Boendet bokas separat, skicka ett mail till info@heddanshundcenter.se