tryck_heddan_skylt

Tävlingslydnadsinstruktörs-utbildning  

  • Åtta dagar (fyra helger)
  • Mål: Efter utbildningen kunna hålla kurs eller  privatträningar i tävlingslydnad från startklass till klass 1
  • Hitta olika inlärningssätt för de olika momenten i tävlingslydnaden, för att kunna coacha de kunder du får som instruktör.
  • Det är en utbildning som kräver att du tränar mycket med egen hund.
  • Innehåll: Grunder, belöningsteknik, förstärkningar - vad är det som förstärker ett beteende. Momentinlärning - olika inlärningssätt beroende på individ, både vad det gäller människa och hund. Uthållighet och störningsträning. Fysträning med tanke på tävlingslydnad.
  • Praktiskt prov.
  • Tiden mellan blocken kommer du att bli coachad i din egen träning genom filmer som du lägger upp i utbildningens FB grupp
Ett grundkrav för att få gå utbildningen är att du är utbildad instruktör i allmänlydnad, eller har motsvarande kunskap.

 
Tävlingslydnadsinstruktören är upplagd i fyra block:

Block 1
Grunder och startklass. Här går vi igenom belöningsteknik, belöningssignaler, frikommandon. Grunder för lydnaden med target, klossträning, klicker mm. Vi går igenom inlärningens grunder.Olika inlärningssätt av ff. En genomgång av reglerna gällande startklass.
 
Block 2
Fysträning med tanke på lydnadsträning, hur håller du din hund i bra form för att få den att hålla över tid. Fler inlärningssätt av varje moment. Vi går igenom momenten i klass 1. Vi går igenom ett coachande förhållningssätt för att du skall kunna använda det i dina kurser och privatträningar.
 
Block 3
Problemlösningar. Vi går igenom stress, rädsla och aggression samt störningsträning.  Mental träning. Tävlingsträning och träning av det du behöver. Individuella utvecklingsplaner. Kursplaneringar.


Block 4
Redovisning av projektelever, och projektkurs. Praktiskt prov:
I det praktiska provet skall du inför en auktoriserad domare uppnå ett godkänt resultat i klass 1. Du behöver inte ha tävlat startklass innan.


För godkännande krävs 100 % närvaro, godkänt  andra pris i lydnadsklass tett. Du skall ha en lydnadskurs och en projektelev som redovisas skriftligt .

När du gått denna utbildning och blivit godkänd finns möjlighet att bygga på en helg för att få diplom för att kunna coacha klass 2.
 
Lärare Lotta Nilsdotter
Datum 
Tid 10-17 varje dag.
Pris 11.100 Kr (Det går att delbetala)